Help please. Algae issue

110GTJ

New member
I am running an innovative marine fusion 40. I have a tune 9004 skimmer, mp 40 running very low on reef link, radio xr15 pro gen 4. for filtration i have filter floss, pond matrix in the innovative marine caddy. I am having algae isssues and need help. How often should I clean my return pump? Also how can I control this algae?? I have no clean up crew accept one snail and one crab. Two clowns and a bangai cardinal? Bare bottom tank as well


IMG_5965.jpg

IMG_5966.jpg

IMG_5967.jpg
 

FunFishin24

New member
Hello. Well for others to help you will probably need to give more info. How long has your tank been up & running? What is your light schedule? What are your water parameters? I would say your phosphates are high & would personally recommend more of a CUC.
Looks like GHA to me. Manual removal with your hands & try not to let to much loose in your tank. Test your water & report back. Probably gonna have to do a few water changes to lower nutrients & cut back on your lights.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

110GTJ

New member
Thank you so so much. Tank has been up for about a year. Just cut back on my lighting schedule and will try removing it and do water changes. Just ordered some verity and aster snails too
 

FunFishin24

New member
Also, what kind of test kits do you use. Salifert are pretty good but might wanna use a Hanna checker for phosphate. Just my opinion. Good luck. I think we have all battled with GHA at one point in our hobby. [emoji106]


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Top