This was posted by Merriq on 12/9/09 on a Polish reefing site nano-reef.pl
Sorry for the rough translation
The tank did not already exist in about half a year.
W skrócie ?!
In a nutshell! "
Wyjechałam na 3dni, pierwszy raz od dlugiego czasu na działke i jak wróciłam wszystko szlak trafił.Nie wszystko da się przewidzieć choc juz na wiosne mialam awarie prądu przez kilka h.
I left for 3days, the first time in a long time to plot and how everything came back trail trafił.Nie everything can be anticipated in the spring although I had a power failure for several h.
Nie wiem ile pradu nie było wtedy, z tego co sie pytałam sąsiadów ok 2dni.Co mam powiedzieć wydawało mi się, że jestem w miare twarda.
I do not know if there was no electricity then, from what I asked neighbors about August 2dni.Co I say it seemed to me that it is reasonably hard.
Lecz to co zastałam,co się stało doprowadziło do tego, że wyłam w poduche dobrych kilka dni.
But what I found, what happened that led to the Wylam in pillows a good few days.
Chiałam żeby ta informacja wyszła ode mnie na forum...
Chiałam that this information came from me on the forum ...
jakby było się czym chwalić
if it were nothing to boast
Nasłuchałam się już by nie kasować zbiornika do końca itd itp
Have already heard that the tank must not be deleted until the end, etc etc
Żadne słowa nie zwrócą życia moim podopiecznym.
No words can pay podopiecznym my life.
Ja byłam za nie odpowiedzialna.
I was responsible for them.
Chciałam im stworzyć warunki jak w domu.
I wanted them to create conditions at home.
Jakby nie było to była część mnie i nijak nie idzie się pogodzic ze stratą czegoś co się kochało,mam nadzieje,że mnie zrozumiecie.Szybka akcja ratunkowa pozwoliła przeżyc garstce zwierzaków.
As if it was not part of it was impossible for me not going to reconcile the loss of something that is loved, I hope that I helped rescue zrozumiecie.Szybka survive a handful of pets.
Mam zasady których się trzymam.Nie z powodów finansowych nie spróbowałam reanimować mojego skarbu.
I have a principle which is trzymam.Nie for financial reasons not tried to resuscitate my treasure.
Poprostu strach mnie paraliżuje.Znając moje szczęscie, znów mogło by coś nie wyjśc i nie zaryzykuje drugi raz kosztem żywego stworzenia.
Just fear me paraliżuje.Znając my luck again, something that could not go out and not to risk a second time at the expense of living creatures.
Dziękuje wszystkim, ktorzy mnie wspierali.
Thanks to everyone who supported me.
Życze wszystkim aw szczególności niefotowcom

by ich wszelkie katastrofy omijały z daleka a zbiorniki kwitły.Kibicuje wam mocno oraz trzymam kciuki.
I wish everyone and especially niefotowcom

that any and all emergencies omijały from afar and you kwitły.Kibicuje tanks heavily and keep our fingers crossed.
Merriq.
Mike